Sbb sy xrjin nk btkn utk die.. Hahaha~.
Bahan2 yg prlu D'beli D'superMYdiN :
- 1 pack spaghetti
- 1 tin sos prego
- 3 labu bawang besar
- 4 ulas bawang putih
- 1 tin cndawan butang
- 1 pack Dging cincang
- 1 tin tomato puree
- Margerine
Persediaan:
- Dice bwg bsar n bwg putih.
- Keluarkn dging cincng dr pack dan bsuh ilangkn darahnye
- Buka tin sos prego
- Buka tin tomato puree
- Ptong 4 cndawan butang dan basuh
Cara2 (Spaghetti)
- Dalam satu periuk, rebus air + sesudu margerine + sdikit garam . Bila dah mendidih, baru masukkan spaghetti tu. Masak dlm 5-6 minit (ikut arahan pada bungkusan spaghetti tu).
- Biar spaghetti tu masak.
- Angkat spaghetti yg dah masak dan toskan. Saya suka gaulkan dlm sesudu kecil margerine untuk bagi cantik/berkilat.
Cara2 (Kuah)
- Masukkan sedikit margerine (dlm 3-4 sudu besar) ke dalam kuali. Goreng bwg putih sehingga kekuningan. Kalau tak suka bwg putih, keluarkan dari kuali tu selepas bwg masak.
- Masukkan pula bwg bsr yg telah dipotong dadu kecil2 tadi. Biarkan bwg masak sekejap.
- Masukkn dging cincng. Biar sehingga dging separuh masak. Kecilkan sikit api.
- Masukkn sos prego. Gaul sebati.
- Masukkn cndawan butang.
- Masukkn tomato puree. Kemudian, masukkan air dalam tin tu, dan tuang dlm kuali tu juga.
- Letakkan garam dan gula secukup rasa.
- Biarkan masak dlm 5 minit lagi. Sambil2 tu adjust la rasa secukupnye
*SEdiA utk d'hidang..
p/s : Slamat maju jaya to my huby.. Msti b'selera mkn esk..
Chayok! Chayok! .
No comments:
Post a Comment